Advocate (Online fins l'11 de març)

Docs del Mes


Propera sessió el 11 març
  • Inici | 0:00
    Dura | 0 min.
  • Teatre Municipal Cooperativa
    Sala Gran

En escena el 11 març

“Advocate” és la pel·lícula que retrata Lea Tsemel, l’advocada més odiada d’Israel, coneguda mediàticament com “l’advocada del diable”. S’estrena a més de 70 sales el proper mes de febrer.

Les projeccions es mantindran durant tot el mes de febrer en format presencial o online segons les restriccions sanitàries de cada comunitat.

El proper mes de febrer arriba a sales Advocate, un retrat d’un dels personatges més odiats d’Israel: l’advocada defensora de presumptes terroristes palestins Lea Tsemel. Una pel·lícula que va formar part de la shortlist dels Premis Oscar i que aquest mes de febrer s’estrena a 70 sales arreu d’Espanya de la mà de Docs del Mes.

Traïdora, advocada del diable... a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió. Accepta els reptes més difícils, com ara representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians sota la convicció que la repressió que pateix Palestina justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el de l’Ahmad, un

nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià, i el de l’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Defensora dels drets humans i amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades denunciant l’estat d’ocupació i repressió que pateixen els palestins i, a la vegada, intentant fer entendre a l’opinió pública que el govern d’Israel és responsable d’aquesta violència.

Advocate és la història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: "Hauríeu d’intentar entendre'm, perquè soc el futur".