"El Escándalo" i "Marwan, petita i valenta": Cinema per reflexionar

"El Escándalo" i "Marwan, petita i valenta": Cinema per reflexionar

En el marc de l'Oficina de Gènere, el Teatre Municipal Cooperativa emetra, a partir de les 18:00 del pròxim dimarts 27, la película "El Escándalo". En un sector tan competitiu com el de la televisió, al front del canal de notícies Fox News, Roger Ailes, un dels millors productors televisius de la seva generació però també un home cruel i autoritari, molt donat a fer comentaris grollers i sexistes sobre les seves treballadores. Quan la presentadora i estrella televisiva, Gretchen Carlson, decideix parlar, destapa tot un escàndol.

La pel·lícula, basada en fets reals, tracta sobre l'escàndol que va sortir a la llum al 2016 sobre els abusos sexuals que es van produir a la Fox News, que dirigeix el quatre vegades guanyador de l'Emmy Jay Roach i escriu el guanyador de l'Òscar Charles Randolph. A més, després del film es portarà a terme un debat. 

Un dia més tard, "Marwan, petita i valenta" arribarà al nostre teatre de la mà dels "Doc's del mes". Aquest documental sobre la guerra de Siria ens mostra la vida de Marwan i la seva família en la seva travessa per fugir de casa seva a la recerca d'un espai segur on créixer. 

La petita Marwa viu en un camp de refugiats d’ençà que va fugir amb la seva família de Síria. L’atenta mirada de la Dina Naser segueix la vida quotidiana de la Marwa, un esperit alegre i obert que no entén de murs ni barrots. El pas de la infantesa a la vida adulta, la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

El documental s'emetrà el pròxim dimecres 28 d'octubre a les 18:30 i es poden adquirir les entrades en el següent enllaç